Lupa.bg позна Спряха за расизъм България – Англия

Грандиозен международен скандал на ст. "Васил Левски", британците пометоха с 6:0 бездарните ни национали

Спорт
22:40 - 14 Октомври 2019
13885
Lupa.bg позна Спряха за расизъм България – Англия

Предупреждението на Lupa.bg, че привърженици на „Левски” и ЦСКА готвят да прекъснат с расистки скандирания мача България – Англия, се сбъдна. Грандиозния международен скандал вече е налице – мачът на стадион „Васил Левски” на два пъти бе прекъснат от рефера заради оплаквания за расизъм от страна на англичаните.

Снимки, публикувани от английския таблоид "Сън"

Първото спиране на мача се случи в 26-ата минута. Тогава срещата беше прекратена за около 3-4 минути Главният рефер Иван Бебек получи сигнал от английските футболисти, след което последва официално предупреждение към публиката и инструкции от диктора на стадиона.

Треньорът на Англия Гарет Саутгейт обсъжда с играчите си расистските скандирания на ст. "Васил Левски". Снимки: тв екран

До оплакването на англичаните се стигна, след като тъмнокожият Рахим Стърлинг бурно бе освиркван от български фенове, когато докоснеше топката. Това се случи на няколко пъти в разстояние на 4-5 минути, още преди Англия да поведе с 2:0. Сигналът за расизъм е бил подаден от английския бранител Тайрън Мингс, който е сигнализирал своя щаб, че е чул бурни освирквания по свой адрес.

Двубоят продължи след предупреждение към зрителите от диктора на стадиона. В края на първото полувреме, при резултат 0:3 в полза на Англия, дойде и второто прекъсване на мача. Това извади извън релси треньора на България Красимир Балъков, който влезе в разправия с английските футболисти. Оказа се, че второто предупреждение за расизъм е дело на хърватския рефер Иван Бебек.

Агитка на "Левски" в сектор "Б" бе заподозряна за расистки подсвирквания. Първият сигнал обаче е дошъл след подмятания от сектор "А"

Насред расисткия скандал Англия прегази с 6:0 бездарните ни национали и то само за първото полувреме. Головете отбелязаха Рашфорд в 7-ата минута, Рос Баркли в 20-ата и 32-ата минута, а в даденото от рефера 6-минутно продължение на първото полувреме Стърлинг направи 4:0. След почивката резултатът стана отчайващ - 6:0 след попадения на Стърлинг и капитана на Англия Хари Кейн. Най-голямата загуба на българския национален отбор в официален футболен мач като домакин.