Сигнал до Lupa.bg: Прекратяват за расизъм мача България – Англия

Фенове на „Левски” и ЦСКА ще издават организирано маймунски звуци напук на Боби Михайлов

Спорт
14:57 - 14 Октомври 2019
12375
Сигнал до Lupa.bg: Прекратяват за расизъм мача България – Англия

Организирани привърженици от агитките на „Левски” и ЦСКА подготвят тежка атака срещу БФС на днешния мач България – Англия, научи Lupa.bg. Двубоят за европейските квалификации се играе тази вечер от 21,45 часа на стадион „Васил Левски”.

Англичаните вече заплашиха, че ако на трибуните има расистки подвиквания, техния отбор ще напусне терена в знак на протест. Ако това се случи, УЕФА ще наложи изключително тежки санкции на Българския футболен съюз. Заради провинения на български фенове в предишни мачове на националния отбор, част от секторите на стадион „Васил Левски” остават затворени за мача тази вечер.

Според информация на Lupa.bg, споделена от привърженици от агитките и на ЦСКА, и на „Левски”, феновете на двата столични гранда планират да издават организирано маймунски звуци с цел Англия да напусне терена и мача да бъде прекратен.

„Възможно е атаката да започне още докато звучи химна на Англия”, заканва се пред Lupa.bg запалянко от агитката на „Левски”. Според думите му, привържениците на двата софийски отбора временно са сключили примирие помежду си и обединяват усилия в опит да бъдат създадени проблеми на ръководството на Българския футболен съюз.

Същевременно снощи са се разиграли няколко свирепи мелета между ударни групи от български футболни запалянковци и английски фенове. За мача в София пристигнаха над 4 000 фенове на Англия, които дойдоха от Чехия, където изгледаха загубата на „трите лъва”. Сраженията са се водили в центъра на София, в пресечни улички на централния булевард „Витоша”. Има няколко пребити англичани.

Снощи вечерта е имало няколко инцидента с привърженици на Англия в София

От СДВР пък потвърдиха за смъртен случай на английски футболен фен в София. Загиналият обаче не е издъхнал вследствие на побой, а заради дрога и алкохол в огромни количества.