Lupa.bg прогнозира: Делото за сгазените Ани и Явор ще е кошмар за близките им!

Оказа се, че младежите са били толкова пияни, че не са могли да видят колата-убиец

Новини
13:34 - 23 Април 2024
5742
Lupa.bg прогнозира: Делото за сгазените Ани и Явор ще е кошмар за близките им!

Делото срещу Адриан Антонов, който уби на булевард "Сливница" влюбената двойка Ани и Явор бе внесено в съда, но то щяло да се превърне в кошмар за близките на загиналите младежи, казаха пред Lupa.bg експерти. 

Експертизата кръвните проби на загиналите сочи, че те са били достатъчно пияни, че да не забележат идващия автомобил. Участъкът е прав и няма как в тъмнината на нощта трезвен човек да не види фаровете, с каквато и скорост да се е движила колата. Пешеходците също имат отговорност към пътната ситуация и именно заради това най-вероятно младият шофьор ще бъде осъден само с условна присъда и няма да лежи и ден в затвора. 

Lupa.bg научи още, че кръвните проби на Ани и Явор са се забавили изключително много като срок на изготвяне, като някои хора дори се съмняват, че това е направено за да бъдат манипулирани. В крайна сметка обаче става ясно, че Ани и Явор са били почерпени. 

Близо година след като двама млади бяха прегазени на столичния бул. "Сливница", прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил трагичния инцидент.

Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство.

17 минути след полунощ на 8 май 18-годишният по това време Адриан Антонов кара автомобила си със скорост 106 км/ч, при разрешена максимална скорост 50 км/ч.

В същото време на пешеходната пътека са младите пияни годеници Ани и Явор, които загиват в следствие на удара.

„Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви Адриан в едно от съдебните заседание, по време на които пожела да бъде пуснат от ареста.

Магистрати, запознати с делото, са категорични, че длъжностната характеристика на извършителя е перфектна и именно факта, че Ани и Явор са консумирали алкохол ще помогне изключително много на Адриана, който зад гърба си има и опитния адвокат Димитър Марковски, син на покойния защитник Марин Марковски.