Lupa.bg разбра: Без доказателства срещу старите душмани на простреляния Митко Русия

Имало два опита да го погубят и преди време, сочи оперативната информация

Новини
13:45 - 02 Септември 2024
3577
Lupa.bg разбра: Без доказателства срещу старите душмани на простреляния Митко Русия

Полицията засега е "на камък" с откриването на стрелеца по 50-годишният Димитър Стоянов - Митко Русия и сина му. Lupa.bg научи, че криминалистите са се насочили първо към предишните два опита за покушение срещу лихваря, но не стигнали до нищо, защото се оказало, че разследванията тогава са се водили непрофесионално и са занемарени. 

От оперативни служители медията ни научи, че това е третата саморазправа срещу Русия, като и преди нападенията са били заради пари, както се смята, че и тази поредна агресия. 

Покушението против Стоянов и 20-годишният му син вероятно е станало на охранителен паркинг против УМБАЛ „Св. Анна“ – София, макар че свидетели отричат да е там.

От пресцентъра на лечебното заведение оповестиха, че двамата са в реанимация с заплаха за живота.

На Стоянов е направена незабавна коремна интервенция, а синът му е прострелян в челюстта, прецизират от болничното заведение.

Двамата мъже са се намирали на частен охранителен паркинг над болничното заведение, е първата информация, която получили ченгетата.

Lupa.bg разбра, че един от първите разпитани свидетели е именно съпругата на Митко Русия, която се държала "мъжки" и подкрепила половинката си във всяко свое изречение. Жената била в шок, но оказала пълно съдействие на следователите. Ченгетата даже намекнали дали е възможно тази акция да е заради друга жена, това било категорично отхвърлено. 

Разследващите са гледали всички записи от камерите, те засега крият дали двамата ранени са докарани с кола на паркинга или инцидентът е станал в близост до самата болница. Информацията се пазила за да не се пречи на следователите. 

Хора от болницата обаче разкритикували работата на служителите на полицията, като с подигравка казали, че ченгетата блокирали цялата зона за паркиране пред болницата, а свидетели твърдят, че инцидент там не е имало, видели как кола докарва простреляните мъже. 

Изненадващо защо, от МВР все още не са дали и брифинг за вчерашния екшън.