Lupa.bg разкри: Сираков изчезна, таванът на заплатите става 5 бона

Личности
15:10 - 28 Юни 2021
12687
Lupa.bg разкри: Сираков изчезна, таванът на заплатите става 5 бона

Времето се стабилизира, лятото дойде, а жегите продължават с пълна сила, но над "Герена" тъмните облаци висят с пълна сила. Собственикът на клуба Наско Сираков, който отчаяно търси варианти да намери някакво финансиране, се крие като партизанин и избягва всякакви срещи с футболистите, особено след бутафорията с Джоузеф Диксън - кандидат-купувачът за сините, научи Lupa.bg.

Британецът дойде и наговори куп тъпотии на пресконференция, изпи литри с вода, а след това потъна вдън земя. По-късно представи някакъв проект за нов стадион и мол, от който би трябвало Левски да се издържа и толкова. Ни вест, ни кост от него. Същото е и положението с мажоритарния собственик на сините Наско Сираков, който опитва да накара футболистите да вярват в Дядо Коледа или утопични неща.

На "Герена" няма пари, а няма и футболисти, тъй като всички по-опитни напуснаха потъващия кораб, явно усетили накъде отиват нещата. Сините не са взимали заплати от няколко месеца, а тези, които са успели все пак да приберат нещо от полагащото им се по трудов договор, далеч не е в пълен размер.

Очаква се скоро към Левски да завалят дела за неизплатени суми, а лицензът за новия сезон е висящ, въпреки че беше даден на клуба от "Тодорини кукли". Той е даден на базата на обещанията, че ще има някакво финансиране.

Lupa.bg разбра, че на Левски са нужни 5 милиона лева, с които тимът да стартира в първенството, а на този етап няма откъде да се намерят. Всички погледи са насочени към Диксън, който със сигурност нито има намерения да дава пари, нито разполага с такива средства, които би инвестирал в България.

Поставят се всевъзможни условия от негова страна, които на този етап няма как да бъдат изпълнени и това е ясно на всички. През този сезон на "Герена" въведоха таван на заплатите от 10 000 лева, но сега "Ново 20" очаква играчите - максималната заплата в Левски става 5 000 лева.

С тези пари не могат да се набавят качествени футболисти, а ще се разчита предимно на хора от школата, или такива, които обичат Левски и биха играли за клуба. Въпросът е колко време.