Lupa.bg разкри: Славка Калчева спечели 5 млн. от „Бяла роза”

Легенди
11:41 - 01 Май 2019
9030
Lupa.bg разкри: Славка Калчева спечели 5 млн. от „Бяла роза”

Славка Калчева е спечелила близо 5 милиона лева от своя вечен хит „Бяла роза”, издаде пред Lupa.bg близък приятел на народната певица.

„Славка има по 100 участия годишно, като цената на всяка изява е 2500 лева. Простата сметка сочи, че на година дарованието от Ямбол прибира 250 хиляди лева. Няма да се лъжем, че въпреки голямото си творчество, Славка дължи участията си най-вече на хита от 2000-та година „Бяла роза”. За повече от 18 години на сцената покрай тази песен Славка е заработила към 5 милиона лева”, пресметна информаторът ни.

Славка Калчева сама признава, че „Бала роза” е двигателят на кариерата ѝ. „Колкото до силата на тази песен, аз съм автор на музиката и на половината от текста, обаче и досега не мога да си обясня откъде идва тя“, чуди се фолклорната певица.

Преди време излезе и друга прелюбопитна статистика – за времето на своето „пълнолетие” сватбарският химн е пратил в гроба поне 50 човека. Повечето жертви са след инфаркт от тежкото натоварване на хорото, белязано от сериозни количества мазна храна и високоградусови питиета. Хитът обаче си остава хит – до момента гледанията на „Бяла роза” само в ютуб са 10,5 милиона.