Lupa.bg репортаж: Барове и дискотеки пълни насред коронавируса

Рекордът от снощи – 7 000 човека на техно парти в „Арена Армеец”

Новини
12:59 - 08 Март 2020
14390
Lupa.bg репортаж: Барове и дискотеки пълни насред коронавируса

Въпреки, че вчера вечерта властите в България официално обявиха първите потвърдени случаи на коронавирус, баровете и дискотеките в София и в други големи градове се пръскаха по шевовете, показа проверка на Lupa.bg.

В Студентски град и трите фолк заведения – „Плаза”, „Найт Флайт” и „Клуб 33”, бяха препълнени до краен предел, подобна бе ситуацията и с нощните клубове и барове в центъра на София.

Снимка от снощното техно парти в зала "Арена Армеец", където купонясваха над 7 000 човека

Рекордът за най-голяма посещаемост снощи се държи от държавната зала „Арена Армеец”, където близо 7 000 човека танцуваха до ранни зори на техно парти. В Пловдив, Велико Търново, Габрово, Плевен, Бургас и в други големи областни градове ресторантите, баровете и дискотеките също са били претъпкани.

„Повечето клиенти празнуваха авансово 8 март, тъй като бе събота. За днес, неделя, също няма свободни места в дискотеката”, разкри пред Lupa.bg собственик на голямо фолк заведение в софийския Студентски град. Той обаче е притеснен, че заради коронавируса дискотеката му може да бъде затворена, макар още да няма официално издадена заповед.

Днес правителството отмени всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви. Решението бе взето на извънредното правителствено заседание тази сутрин. Засега обаче мярката не засяга затварянето на ресторанти, дискотеки и барове, макар там вероятността човек да се зарази да е най-голяма.