Lupa.bg видя: Блъсканица, нерви и паника пред НАП

Новини
13:40 - 26 Март 2020
3579
Lupa.bg видя: Блъсканица, нерви и паника пред НАП

Блъсканица, нерви и паника царят пред клоновете на НАП, които въпреки извънредното положение в страната са принудени да работят. Това видя репортер на Lupa.bg във филиала на столичната улица „6-ти септември“. Хората се бутат един до друг, а мнозина изобщо не си правят труда да сложат маски.

Въпреки че компанията призова хората да не се тълпят пред гишетата, а да ползват електронните услуги, повечето граждани предпочитат да дойдат на място, за да са сигурни, че няма да бъдат изненадани с някоя солена глоба. В момента обаче НАП-овете работят с намален състав и няколко служителки трябва да се справят с огромния поток от хора. 

Прииждащите през минута-две хора се редят на опашки в предверието на сградата, на стълбите, а разпоредителка пита всеки за какво е дошъл и пуска, когато експертите се освободят от поредния клиент.   

Заради специалния режим, народът се тълпи на опашка и разстоянието от дори метър помежду им е невъзможно, видя нашият човек. Като капак на всичко, много от хората се редят един до друг без маски, без ръкавици и всички пипат и разхвърлят декларациите, сложени на самите стълби.

Естествено, през няколко минути избухват разправии от недоволни граждани, които чакат повече от час на опашка и нервите им не издържат.

Някои са принудени да висят по час и половина, тъй като на всеки час залите се дезинефецират, което удължава чакането с поне 20-30 минути.

За щастие, служителките на НАП проявяват изключително търпение и обслужат и отговарят на всички въпроси на гражданите. Всички на гишетата спазват разпореждането и са с  ръкавици и маски.