Lupa.bg видя: София задръстена с коли до откат

Икономика
15:21 - 10 Април 2020
5414
Lupa.bg видя: София задръстена с коли до откат

Един от "положителните" ефекти на принудителната изолация заради пандемията от коронавируса - отмяната на таксата за "синя" и "зелена" зона, доведе до небивал наплив от автомобили в централната част на София. Фоторепортерите на Lupa.bg видяха, че всички паркоместа в столицата са заети до дупка, а много коли са паркирали в нарушение и по кръстовища и тротоари.

Вероятната причина е, че поради опасността от заразяване малцина вече ползват градски транспорт и всеки, който има автомобил, се е яхнал на него, за да ходи на работа. За засиленото ползване на лични коли допринася и сериозно спадналата в последно време цена на горивата.

Според Министерството на икономиката над 70% от българите нямат възможност за дистанционна работа и всеки ден трябва да пътуват до офиси, цехове и кантори. След 8 сутринта обаче в бизнесрайоните на София на практика е невъзможно да се намери място за автомобил.

Доволни от ситуацията са само собствениците на доста малкото на брой платени паркинги в центъра. Те споделят, че имат двоен на обичайния оборот, защото онези, които не могат да си намерят безплатно местенце, в крайна сметка се принуждават да им цакат по 2 лева на час, за да си свършат работата в центъра.

Снимки: Агнес Асенова