Лятото се завръща

У нас
07:57 - 16 Юли 2019
3242
Лятото се завръща

Истинското лято се завръща. Чувствително затопляне се очаква да започне от 18 юли, като до края на седмицата температурите ще достигнат до 30 градуса.

Днес се очакват се значителни валежи, гръмотевични бури и градушки най-вече в централните и южните райони на Гърция. Количествата дъжд там ще надхвърлят 50 литра на квадратен метър за денонощието.

У нас валежите ще са по-малко. Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това ще превали слабо на много места в страната. По-значителни количества очакваме в централните части на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Температурите остават ниски за сезона. Следобeд термометрите ще показват стойности между 22 и 27 градуса, а привечер – между 12 и 18 градуса.

По Черноморието очакваме слаби превалявания в следобедните часове, с по-голяма вероятност по северните части на крайбрежието. Температурата на въздуха – между 23 и 26 градуса, на водата – 23-24 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните до 50 сантиметра.

В дните до края на седмицата температурите ще се повишават и ще гонят стойности около и над 30 градуса през почивните дни. Условия за превалявания ще има в петък в Югозападна България.