Ляв пирует: Мая подписа с пацифиста Минчо навръх рождения ден на Ангел Найденов

Политика
17:20 - 28 Септември 2021
7485
Ляв пирует: Мая подписа с пацифиста Минчо навръх рождения ден на Ангел Найденов

Изненадващ пирует вляво спретна Мая Манолова при регистрацията на "Изправи се, БГ!" в ЦИК днес и обяви, че подписва споразумение за общо явяване на изборите освен с традиционната си партньорка Татяна Дончева от "Движение 21", ДБГ и Мария Капон с Единната народна партия и с още 2 формации - Земеделски народен съюз и Движение на непартийните кандидати, от което дойде и новината - доскорошният депутат от ПГ на БСП Минчо Куминев е скъсал с Корнелия Нинова и е пристанал на Мая. 


Преди парламентарните избори на 11 юли с Нинова

Любопитната подробност е, че заклетият пацифист, който громи военните учения у нас и изпращането на наши контингенти в горещите точки на натовските операции, е сложил парафа си за коалицията на Манолова навръх рождения ден на собствения й съпруг - бившия армейски министър Ангел Найденов. Днес странящият от политиката екс говорител на БСП навършва 63 години и се занимава с анализаторска дейност в своя Център за изследване на отбраната и сигурността. 

Само преди месец, по време на парламентарен контрол, Минчо Куминев изрази остро становище срещу модернизацията на бойната ни авиация и открито упрекна държавата в харченето на над 1 милиард лева за купуването на нов тип боен самолет, вместо да помисли за медицинската техника и за придобиването на хеликоптери-линейки. Тогава служебният премиер Стефан Янев му обясни, че сделката вече е парафирана, новите изтребители се чакат и не бива армейските въпроси на страна-членка на НАТО да бъдат противопоставяне на здравните й. 

През годините бившият депутат неколкократно е изтъквал позиции и срещу пращането на наши рейнджъри първо в Ирак, а след това в Афганистан, както и срещу крупното вдигане на разходите за армията до поне 2% от БВП по споразумението, взето от лидерите на среща на върха на НАТО в Уелс през 2014 г., подготвяно именно от съпруга на Мая Манолова.