Lyria ще свири онлайн заради коронавируса

Бразилската група набира все повече фенове и успява да самофинансира албумите си

Новини
18:05 - 18 Март 2020
2613
Lyria ще свири онлайн заради коронавируса

Времената са динамични и се променят постоянно. В периода, в който коронавирусът обгънла всички с пипалата си, музикалните групи също трябва да се изправят срещу новите предизвикателства, които животът предлага.

Тъй като публиката не може да ходи на представленията и на концертите, предаванията отиват при публиката!

Именно с това е мотото на Lyria - симфонична метъл група от Бразилия, която стана един от пионерите в предаването на онлайн шоута в страната.

Тази неделя (22 март), от 20:30 британско време, квартетът ще излезе директно от студиото, като билети се продават за стойности „плати колкото можеш“.

Lyria създаде собствено студио за репетиции и стрийминг, а с това проектът продължава пет години и с всяко издание броят на феновете, които присъстват на събитието, се увеличава. По време на предаванията се водят разговори между групата и публиката, което прави връзката между тях по-близка.

Lyria е създадена през 2012 година от Алин Хап (вокал), а симфоничната метъл група е една от най-известните в страната, достигайки над 94 хиляди харесвания във фейсбук.

Най-новото видео „Last Forever“ вече надхвърля 54 хиляди гледания за по-малко от седмица на излизане.

Вторият албум „Immersion“ имаше колективно финансиране, което трябваше да бъде продуцирано, като събра повече от 13 хиляди долара. Изключителни показатели за независима бразилска метъл група, която събира фенове от всички краища на света, главно в Европа, САЩ и Бразилия.