Любчо Нешков: Шефът на ЦРУ е бил тайно в Сърбия и Северна Македония

Нека премиерът Християн Мицкоски да признае, че е част от „Сръбски свят“ на Вучич, призова журналистът

Балкани
10:30 - 28 Август 2024
2799
Любчо Нешков: Шефът на ЦРУ е бил тайно в Сърбия и Северна Македония

“Логично е развитието в политическото поведение на Християн Мицкоски – откакто той пое управлението през последните 2-3 месеца. След като зачеркна коридор номер 8 и на практика нанесе удар и на сигурността в региона. Защото това не са две коли, граничен пункт или една скоростна магистрала, където някой да използва мощността на колите, а е и част от коридора на НАТО“. Това коментира в „Тази сутрин“ журналистът Любчо Нешков.

Християн Мицкоски

„След това каза, че няма да се изпълнява френското предложение. Мицкоски каза, че това споразумение за него е невалидно, което означава, че нанася удар на ЕС и европейската интеграция, на бъдещето на страната на европейското семейство“, обясни Любчо Нешков.

„И идва логично ударът срещу комисията, което вече е удар срещу двустранните отношения с България. Комисията е най-съществената част в договора между България и Северна Македония от 2017 година. И всички онези, които смятаха, че тази комисия е нещо безсмислено и незначително, сега трябва да се замислят защо Християн Мицкоски атакува директно – защото той иска да обезсмисли двустранните отношения с България“, отбеляза журналистът.

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви преди дни, че много бързо ще има кадрови промени в съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси. Според него сегашната комисия не оправдава очакванията и „не е защитник на националните интереси на македонския народ".

„Това, което казвам, е абсолютна логика. И сега какво следва – официално да съобщи, че е част от „Сръбски свят“ на Вучич“, отбеляза Любчо Нешков.

„Там не става въпрос за външна политика, не става въпрос за учени, не стават въпрос за спорт или за музика, става въпрос за стриктно изпълняване на линията – конфронтация с България, насаждане на омраза и на агресия“, коментира още той за съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси.

Шефът на ЦРУ Уилям Бърнс

„Миналата седмица имаше обиколка на балканите на шефа на ЦРУ. Има две държави, които запазиха пълна тишина – Сърбия и Северна Македония. Те отричат, че е имало такава среща, нямало такива разговори, а той е бил там“, обясни Любчо Нешков.

„И какво измисли Мицкоски снощи, който зачеркна коридор номер 8, който бил безсмислен от икономическа, политическа, стратегическа значимост. Той, заяви, че искали да го корумпират за коридор номер 8. Той в момента търси изход от ситуацията, защото посланията са много ясни“, допълни журналистът.