Любен Дилов: Борисов няма нужда да бъде "изпиран" след 20 спечелени избора

Няма друг избор, трябва да има съгласие, увери депутатът от ГЕРБ

Топ
14:56 - 06 Юни 2023
2241
Любен Дилов: Борисов няма нужда да бъде "изпиран" след 20 спечелени избора

И най-лошият мир е по-добър от войната. България от 2 години е в контролиран хаос, мога да посоча и архитекта. Това заяви от трибуната депутатът от ГЕРБ Любен Дилов.

Някой има ли съмнение, че ГЕРБ ще има същия или по-добър резултат на избори. Аз обаче си мисля, какво ще стане с избирателите на БСП, ИТН... Кой ще спечели от нови избори? Най-малко българите, кметовете, които чакат бюджет, администрацията, която се чуди на кого да се кланя, изброи Любен Дилов.

Служебното правителство е лошо измислено от бащите на конституцията. Тоя бил изпран, оня щял да се изпере... Къде се перат българските политици? На едно единствено място – на избори. Борисов няма нужда да бъде изпран след 20 спечелени избори, заключи той и предизвика овациите на първата политическа сила.

Тези, които не са чули гласа им, спрете хаоса и направете някаква форма на управление, призова Дилов.

Този кабинет, който ще има изключително тежка задача, изпълнен съм със съчувствие, съществува, за да го има 49-то НС. Има да поправя изключително много неща, не приемам като упрек да се говри с ДПС за конституционни промени. Трябва ни Велико народно събрание, за което говорим от години. Но това е невъзможно, заключи Дилов.

Трябва да положим усилия този парламент да работи, призова той.