Любен Дилов: Мебелите на Борисов са отвратителни, той не държи злато в чекмеджета

Лидерът на "Гергьовден" подкрепи категорично проф. Анастас Герджиков за президент

Политика
13:43 - 03 Октомври 2021
9182
Любен Дилов: Мебелите на Борисов са отвратителни, той не държи злато в чекмеджета

"Мебелите на Бойко Борисов са отвратителни, те са мебелировка от късния соц", заяви в предаването "Политически НЕкоректно" Любен Дилов-син, лидер на "Гергьовден", депутат от ГЕРБ-СДС в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

"Истина е, че там има някакъв спекулативен момент, голям, има някаква атака срещу него, която не знам дали проработи. Не знаем дали това съдържание (в нощното шкафче - б.р.) е негово. Нямаме никаква убеденост, че това би могло да е така. Борисов не е човек, който държи злато в чекмеджета", коментира Любен Дилов и уточни, че се съмнява, че "човек, който 12 години управлява една държава, по такъв начин ще си управлява личните дела - такъв човек да си държи кюлчета в чекмеджета е смешно".

Дилов се съгласи, че отговори се дължат и няма неудобни въпроси: "Всеки политик, който избяга от отговори, не става за тази работа".

"Румен Радев се държи като кандидат-президент от 3 години", заяви още Дилов. По думите му конфронтационното поведение в политиката е проблем и има нужда от диалог и медиатор. 

"Очевидно г-н Радев не може да проведе тези разговори и не може да доведе до стабилност държавата. Явно има голям афинитет към изпълнителната власт и там го влече, очевидно. Проф. Анастас Герджиков е спокоен, диалогичен, управлявал е една институция - Софийския университет, която наподобява държава с много общини, които са факултетите. Ние смятаме, че професорът е много по-подходящ за тази длъжност, отколкото Румен Радев, защото преди всичко търси съгласието и разбирателството, а не конфронтацията", коментира бившият депутат.

Според Дилов и председателят на ВКС Лозан Панов, номиниран за президент от "Правосъдие за всеки", би бил успешен в тази посока.

Любен Дилов направи прогноза, че на втория тур на президентските избори много от формациите, които подкрепят Радев, ще загубят мотивация да се явят да гласуват: "Надявам се това, че Христо Иванов заяви защо не могат да подкрепят Радев, да е призив към техните избиратели кого да подкрепят на балотажа".

Проф. Анастас Герджиков не е зависим от ГЕРБ човек, категорично подчерта Дилов.

Дилов подчерта важността на парламентарните избори и необходимостта от съставяне на работещо правителство: "България не е Белгия, за да може да издържи 3 години без кабинет. Искрено се надявам и смятам, че ще има правителство този път. Стига да влезе някакъв що-годе читав проект, а не такъв, който е създаден, за да бъде отказан, какъвто беше вторият кабинет на Слави, ще го подкрепят и формации, които играят крайно опозиционно, стига да се конструира някаква власт".