Любена говори II: Пепи Еврото записваше всички в ресторанта, ще изгорят много полицаи и магистрати (ВИДЕО)

Бившият съпруг на бръмчалката раздавал по 2, 5, 10 бона подкуп на ченгета и прокурори

Политика
14:46 - 02 Юни 2023
21278
Любена говори II: Пепи Еврото записваше всички в ресторанта, ще изгорят много полицаи и магистрати (ВИДЕО)

"Мъчно ми е, че хората ще ме запомнят с това, че съм водила митинг в подкрепа на г-н Гешев, аз съм помогнала на много хора", заяви дълбокомислено бившата съпруга на Петьо Еврото - Любена Павлова във втората част на експлозивните си разкрития пред Антикорупционния фонд.

Според нея Петър Петров е бил нормален, докато е работил в съдебната система, но по-късно е превъртял и се е почувствал недосегаем.

Запитана дали познава някой от бившите главни прокурори или депутата от ДПС Делян Пеевски, който й е бил съсед в общия дом с Пепи Еврото, Любена заяви, че единствено се е срещала със Сотир Цацаров пред Съдебната палата.

Бивши и настоящи членове на Висшия съдебен съвет също са били сред посетителите на ресторанта “Осемте джуджета”. Това стана ясно от втората част от интервюто на Антикорупционния фонд с Любена Петрова - бившата вече съпруга на Петьо Петров. Въпросното заведение управлявали съвместно бившите съпрузи до 2020 г.

"На някои се даваше по 2, 5, 10 хил. Имаше и по 20 хиляди лева. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца и иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини", обяснява бившата жена на Петьо Петров.

Петрова посочи още, че висши служители на МВР също са посещавали ресторанта, но отказа да даде повече подробности, защото “за всяко нещо си имало време”. Всички посетители на заведението са били записвани, увери тя.

По думите й в ресторанта са идвали и членове на настоящия и на бившия състав на съдебния съвет. "Не помня физиономии. Който е идвал не за да вечеря случайно, съм го запомнила", казва Павлова, като повтаря, че всички са били снимани и записвани.

Съдия Емилия Русинова беше много чест гост в ресторанта, може да се каже, че беше и част от схемата, разкри още тя.

"Всякакви хора съм виждала в ресторанта. Не намирам смисъл и причина да ги коментирам. Всякакви хора", казва още Павлова. Според нея абсолютно всички посетители на ресторант "Осемте джуджета" са били записвани.