Любимата агитка на папа Франциск изпя "Деспасито" (ВИДЕО)

Папата, както и великият Диего Марадона, се прекланят пред креативността на Сан Лоренсо

Спорт
11:12 - 09 Май 2019
5172
Любимата агитка на папа Франциск изпя "Деспасито" (ВИДЕО)

Емоциите още не са утихнали от посещението на папа Франциск в България, но със сигурност има още интересни факти, които са малко известни или поне повечето от вас не са запознати с тях.

Хорхе Марио Берголио е роден в аржентинската столица Буенос Айрес и е син на италиански емигранти. Може би и оттам идва и страстта му към две неща - футболът и тангото.

Още като кардинал, издигнат от папа Йоан Павел ІІ, той проявява скромност - готви си сам, вози се в градския транспорт, а като папа отказва да се шири в папския апартамент и сам шофира понякога личния си автомобил - "Рено 4" от 1984 година, което му е подарено от италиански свещеник.

Наскоро стана известно, че папата е "от нашите", както се изразиха някои фенове на твърдата музика, след като видяха в Интернет публикувана снимка на младия Хорхе с тениска на Блек Сабат.

Като ученик е запален по спорта и играе много баскетбол, но и футбол, който е в кръвта на всички аржентинци и италианци, естествено.

Любимият му футболен отбор е Сан Лоренсо, който е от Буенос Айрес. Агитката на синьо-червените е една от най-креативните, да не кажем и "най-най-" в Аржентина. Всепризнати са, защото са оригинални, подкрепят силно и винаги измислят нещо иновативно. И не случайно папата е техен фен - в интернет има и снимки на негова членска карта на клуба от аржентинскита столица.

Преди две години феновете на Сан Лоренсо решиха да направят своя вариация на нашумелия през 2017-та хит на Луис Фонси и Деди Янки "Despacito". И се получи много добре - както извън стадиона, така и на трибуните.

"Сан Лоренсо разполага с невероятна агитка, за мен тя е творецът на феновете в Аржентина - написа преди време Диего Марадона в биографията си и се оказа прав. - Тези момчета правят едни от най-гениалните песни, те се забавляват. Обичам ги! Бих се радвал, ако някой ден поритам с фланелката на Сан Лоренсо".

След това песента започна да набира скорост и в съседна Бразилия, в Тунис, Израел, Южна Корея и достигна бреговете на темпераментна Италия.

Всяко лято има своя музикален хит, така беше и през юли 2017-та. Но рядко се е случвало, да не кажем почти никога, парче от поп музиката така да завладее света и по-специално футболните фенове.

"Благодаря, на феновете на Сан Лоренсо, че бяха първите, които запяха моя хит! - сподели тогава изпълнителят Луис Фонси, който пее в песента заедно с пуерториканския рапър Деди Янки. - Това е супер, че се пее по стадионите и с ваша помощ мелодията се превръща в една от емблемите на спорта, не само на футбола. Велико е да бъдеш спортен фен, красиво е".

Пуерториканската песен се превърна в абсолютен хит, след като до момента в канала YouTube има 6 179 324 072 гледания - рекорд, който няма равен на себе си!

Тогава видеото с "Деспасито" беше пуснато в музикалните канали на 12 януари и достигна милиард потребители за 97 дни.