Любимата закуска на Путин била качамак

Актуални новини
15:59 - 03 Юни 2024
2837
Любимата закуска на Путин била качамак

Тази година Владимир Путин ще стане на 72 години. Каквито и да са неговите окупационни амбиции, едно нещо не може да бъде отречено – за разлика от много свои връстници, руският президент е в завидна за годините си физическа форма.

Каква е неговата тайна? Отговорът се крие до голяма степен в диетата на стопанина на Кремъл, който е бивш каратист и до днес остава отдаден на спорта и различни практики като къпането в ледени води, активния риболов и лов.

За закуска Путин яде качамак, творог (руско сирене) с мед и пие сурови пъдпъдъчи яйца. Това твърдят журналисти от телевизионния канал НТВ, които са закусвали с президента. Те също така разкриха, че Путин обича да пие сок от цвекло.

Самият руски лидер е споделял пред репортери, че обича ориз, но не и овесена каша, пише abcnews.al. „Не мога да отделям много време на храненето. Обичам зеленчуци – домат, краставица, маруля. Сутрин обичам да ям качамак, прясно сирене и мед. Ако мога да избирам между месо и риба, ще избера риба, но харесвам и агнешко“, каза Путин и добави, че не обича сладко, но от време на време хапва сладолед.

Путин пътува много из Русия, а до преди войната често беше и зад граница. Това, което президентът яде на път, е съвсем друга история.

„Когато съм на път, обичам да опитвам местната кухня. Свикнал съм със зелен чай… Обикновено не вечерям, нямам време за това. Следобед гледам да ям плодове и пия кефир, когато е възможно, а когато не е, предпочитам да не ям нищо“, казва Путин.

Преди няколко години в ресторант „Подворье“ в Санкт Петербург имаше специално меню „Обяд с Владимир Путин“, в което се предлагаха любимите ястия на президента. Самият Путин е посещавал този ресторант много пъти. Там обикновено си поръчва мешано месо (телешки език, наденица, свинско и кюфтета).