Любимата жена на Жорж Ганчев - Шуши с трогателно послание за годишнината от смъртта му: Цяла година, незабравими мой! Поклон!

Общество
12:55 - 19 Август 2020
7841
Любимата жена на Жорж Ганчев - Шуши с трогателно послание за годишнината от смъртта му: Цяла година, незабравими мой! Поклон!

"Цяла година незабравими мой! Поклон!" С тези кратки, но трогателни думи любимата жена на легендарния политик Жорж Ганчев - Валентина Танева, по известна като Шуши, изплака цялата болка и мъка, насъбрана за тази една година без него, видя Lupa.bg.

Сърцето му не издържа. Той издъхна на 19 август 2019 г. след няколко инфаркта и не дочака 29 август, когато щеше да отпразнува 80-годишен юбилей. Човекът, който няколко пъти се кандидатира за президент и стана известен с крилатите фрази "Не ме гледай умно, българино!" и „Ха сега, кажи си приказката, Бероне!“, бе изпратен от целия политически и обществен елит.

За това говори и фактът, че година след смъртта му хората си спомнят с добро за колоритния политик и творец и изразяват скръбта си под поста на Шуши.

"С най-добри спомени съм за Жорж! И още по-прекрасни чувства към теб, Шуши! Поклон! Нека почива в Мир!", "Наистина неповторим и незабравим човек- за хората, които го допуснаха в сърцето си и той тях", "Поклон и респект, пред Жорж! Светла му памет!", "Вечна памет и поклон!", "Един от най-прекрасните хора на света. И - ПРИЯТЕЛ! Липсваш ни, Жорж!", са част от тротагелните коментари на негови приятели и познати по случай първата годишнина от кончината му.

На погребението вярната му половинка бе неутешима и се прости с него с думите: "Най-великият мъж на тази планета!"