Любимите ботуши на принцеса Даяна- хит тази година

Любопитно
12:56 - 16 Февруари 2021
2755
Любимите ботуши на принцеса Даяна- хит тази година

Приживе принцеса Даяна своеобразна революция в модата в британското кралско семейство. След като се омъжва за принц Чарлз и има нещастен брак, тя използва своите дрехи, за да отправя определени послания към обществото.

Слагайки черна вечерна рокля по време на официално събитие, тя разчупва строгия протокол и прекъсва традицията подобно облекло да се носи само по време на траур. Много модни експерти твърдят и до днес, че стилът ѝ ще бъде вечен и днешните жени има какво да научат от нея.

Принцеса Даяна е имала богата колекция от ботуши. Заради по-мрачното и влажно време, тя е разполагала както с по-официални, така и по-спортни модели. Част от ботушите, които тя е носела, са много модерни тази зима. 

Много жени не обичат гумените ботуши – струват им се неудобни, не пазят от студа и не стават за по-официален повод, но всъщност са изключително удобни за дъждовното или по-снеговито време.

Носейки любимите си пуловери и джинси, Даяна е слагала черни или бежови гумени ботуши. Понякога ги е съчетавала с едноцветни плетени чорапи, които да се показват отгоре и същевременно да ѝ топлят на краката. Години след смъртта ѝ, марки като Prada, Chloé и Bottega Veneta пускат на пазара подобни модели, като тази година те са предпочитани от много звезди.

Каубойските ботуши също са били любими на принцесата. Бившата жена на принц Чарлз обичала да си купува каубойски ботуши в кафяв цвят, които са с по-нисък ток и заоблена горна част. Тях комбинирала най-често с панталони в по-светъл цвят.

На не едно официално посещение принцеса Даяна е заснета с черни лачени ботуши. Моделите, които тя носела, са били предимно високи, със стабилен ток. Разбира се, в колекцията си тя притежавала и лачени боти и ботуши в други цветове, като например керемиденочервените, с които се снима за семеен портрет преди раждането на втория си син.