Любимият слух на Милен Цветков: Гей любовник е на месаря Димитър Пачеджиев

Легенди
13:00 - 24 Април 2020
29823
Любимият слух на Милен Цветков: Гей любовник е на месаря Димитър Пачеджиев

Покойният телевизионер Милен Цветков може да беше изключително остър и чепат характер, както знаят всички, които са работили с него в дългата му журналистическа кариера, но притежаваше и страхотно чувство за хумор. Преди да се умори и да претръпне, водещият събираше изрезки и записи на най-интересните слухове, свързани с личността му. А любимият безспорно беше абсурдната мълва за мнимата гей афера между него и бизнесмена Димитър Пачеджиев.

В средата на 90-те Милен Цветков преживя първото от оказалите се безброй изхвърляния от ефир. Младият журналист напусна БНТ след скандал със сегашния вицепрезидент Илияна Йотова, която му подменяла тестето с новините с протоколни сводки за правителството на Жан Виденов. Отвратеният Цветков тегли една майна на телевизията-майка и отиде да работи като дистрибутор в колбасарския цех на приятеля си Пачеджиев в Горни Лозен.

В интерес на истината историята, че двамата са гей двойка, тръгва уж като добродушна шега от колеги на Милен в студентското предаване „Ку-ку“, чиито имена ще спестим, тъй като сега са улегнали публични личности и подобен инфантилизъм може да урони престижа им. Хубаво, но в златните години на вестник „Чук-чук“ и подобните му историята беше подета с ентусиазъм от куцо и сакато.

Димитър Пачеджиев нахумя покрай атентата срещу Петя Стаевска

Цветков не само не се засегна от слуха, явно достатъчно уверен в мъжествеността си, но и си умирал от кеф да закача мастития бизнесмен Пачеджиев кога ще му купи кола и апартамент, както се полага на едно младо гадже, вместо да го кара да върти геврека на буса със салами. "То също имаше чувство за хумор и двамата се заливахме от смях", разказваше Цветков.

Димитър Пачеджиев нашумя скандално преди десетина години, когато беше арестуван по обвинение за заливане на бизнесдамата Петя Минкова – Стаевска с киселина. Впоследствие бе оправдан. До последно Милен бе убеден, че неговия близък приятел не е способен да извърши това. "Категорично вярвам в невинността му. Всеки, който познава Митко, знае, че той е неспособен на подобна мерзост", бранеше го Милен Цветков.

Името на Пачеджиев се появяваше в миналото  и по прословутата програма САПАРД. Фирмата на бзинесмена - ЕТ „Коко - Димитър Пачеджиев“, е сред 29-те компании, разследвани за фалшиви оферти по САПАРД. Тя е била посочена в доклада на одиторската компания „Грант Торнтън“. Агентите от ДАНС обаче не успяха да открият нередности и затова Пачеджиев, бенефициент на 2 360 448 лв. по програмата, така и не беше разследван.