Любо Ганев обяви четиримата, отказали се да играят за България

Топ
15:25 - 02 Май 2024
10916
Любо Ганев обяви четиримата, отказали се да играят за България

Новият национален селекционер Джанлоренцо Бленджини изрази недоумението си от факта, че има волейболисти, които отказват да играят за България.

Италианецът не пожела да ги назове, за да не навлиза в негативен фокус на пресконференцията при представянето си.

"Аз обаче ще им кажа имената, защото знам, че ви интересуват", намеси се президентът на федерацията Любо Ганев и обясни каква е причината да го направи.

"В крайна сметка няма нищо тайно, важно е медиите да знаят и хората, обществеността, да разберат. Защото имах един случай преди 2 г., при който състезател дойде и ми заяви, че се отказва от националния отбор. При интервю казах за случая.

След това той ми звъни и ми вика: "Бат Любо, защо каза, че се отказвам." Така че аз искам да кажа истината и нещата така както са. В крайна сметка няма нищо тайно и нищо лошо. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Владимир Станков и Бранимир Грозданов.

На тези състезатели се обадихме, за да им пратим повиквателни, а те изпратиха писмено съобщение за отказ. Държахме да има такова, за да няма после обяснения от рода "ама на мен никой не ми се е обаждал", заяви Ганев.

Сеганов е дългогодишен разпределител на националния отбор, играе в турския "Алания" и е на 30 г.

Владимир Станков се подвизава на същия пост в ЦСКА. На 27 г. е.

Розалин Пенчев и Бранимир Грозданов са част от състава на "Нефтохимик". Посрещачите са на по 29 г.