Любо Пенев беснее: Ако някой не иска да има футбол в Пазарджик, да го каже на висок глас!

Този застой, в който се намира проектът, не позволи да доразвием тези футболисти, заяви треньорът на Хебър

Спорт
15:41 - 02 Февруари 2024
3421
Любо Пенев беснее: Ако някой не иска да има футбол в Пазарджик, да го каже на висок глас!

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев и ръководството на клуба дадоха пресконференция, на която коментираха проблемите на пазарджиклии.

„Големи хора сме и си носим глави на раменете. Мисля, че проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва от общината да имат директен разговор с ръководството на клуба. Клубът е готов по всяко едно време, по всяко време са готови да приемат член,членове в Управителния съвет“, каза Пенев.

„Най-добрият вариант е директна среща и прозрачност между ръководството на нашия клуб Хебър и кмета. На излизане от Пазарджик има плакати, на които е емблемата на Хебър, на която пише история и чест. Мисля, че това го има на 736 стълба на входа и изхода на града. Когато взех решение да застана начело на Хебър, аз се запознах с базата, която е една от най-модерните в Първа лига. От ноември проектът Хебър е в застой.

Ръководството прави усилия да му помогне да се движи. Това, че от ноември Пазарджик има нов кмет, това означава ли, че Хебър трябва да остане както е бил преди. Ние сме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Финансовите проблеми ни накараха да разглобим един добре сглобен отбор, който играе добър футбол. Миналата година не само не изпаднахме, но и не играхме плейоф. Сега сме в добра и завидна позиция, но проектът е във финансов застой и бяхме принудени да се разделим с някои футболисти. И тази раздяла няма да е достатъчна, за да се покрият дълговете. Ние няма да спрем да работим.

Хебър е добро и стойностно лице в Община Пазарджик. Хора от Общината ме уверяват, че няма проблем да се финансират спортовете, сред които е и футболът. Ако този проект потъне, ще се види колко е лесно да се бутне проект, който е изграден с толкова много усилия. Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, нека стане и го каже на висок глас, да каже „Не искам футбол, затривам!“.

„Този застой, в който се намира проектът, не позволи да доразвием тези футболисти. Тези футболисти биха могли да бъдат продаден за по-високи суми, но ако има готови заместници. Няма как да работим само с деца и юноши. Ситуацията ни принуди да се освободим от трима, дай Боже да не се налага да се разделяме с още футболисти. Отборът можеше и сам да се самоиздържа, ако бяхме продължили да развиваме футболистите си. Това е показателно за добрата работа на всички в клуба, без изключение.

Имаме конвертируеми футболисти, към много футболисти има интерес. Защо те се интересуват от тях сега, а не миналата или по-миналата година. Сега кръжат като лешояди, когато сме във възходяща линия, правим селекция и се готвим. Никое от момчетата не искаше да си тръгва. Нека, ако някой не иска футбол в Пазарджик, да го каже на феновете на Хебър. Искаме или не искаме да има футбол в Пазарджик, но по професионален начин, а не както досега“, каза още той.