Любов: Австралийски национал посвети победата над Дания на... тъщата

Майката на жена му била болна и Райт не бил сигурен, че още е жива

Спорт
13:38 - 01 Декември 2022
1307
Любов: Австралийски национал посвети победата над Дания на... тъщата

Защитникът на националния отбор на Австралия по футбол Бейли Райт направи емоционално обръщение към съпругата си и тъщата си след успеха над Дания с 1:0 на Световното първенство. 
Той получи лоши новини, докато съотборниците му празнуваха.

Райт, който е футболист на английския Съндърланд, каза пред репортерите на стадиона, че се страхува за здравето на тъщата си.

"Току-що получих съобщение от съпругата ми. Искам да посветя победата на нея и на майка й", каза 30-годишният футболист.

"Ако трябва да съм честен, не съм сигурен, че тя е още сред нас. За тях е много труден период вкъщи, но това ми позволи за съм тук и да осъществя мечтата си. Посвещавам успеха на Тами, надявам се тя да е още сред нас", каза защитникът.

Райт добави, че не е казал на съотборниците си за грижите си у дома.

"Никой не знае. Това е нещо, което пазех за себе си, защото имаме работа за вършене, нали така? Трябва да си професионалист през цялото време", добави той.

Отборът на Австралия ще се изправи срещу Аржентина в осминафиналите в Катар, като това е едва вторият път в историята на "кенгурата", когато те достигат до фазата на елиминациите. През 2006 година Австралия бе отстранена на осминафиналите от бъдещия шампион Италия.

Малцина даваха шансове на тима да излезе от групата сега в компанията на световния шампион Франция, Дания и Тунис.

"Когато отпаднахме от турнира преди 4 години, Арнолд (б. а. селекционерът) ни каза, че иска да заедно, за да напишем история. Ние сме 11 братя тук. Когато си част от нещо подобно, е трудно да опишеш с думи какво чувстваш", каза още Райт.