Любовна афера свали конгресмен в САЩ

Общество
13:10 - 28 Октомври 2019
2917
Любовна афера свали конгресмен в САЩ

Американката Кейти Хил подаде оставка от Камарата на представителите след обвинения за любовна афера със свой помощник на Капитолия, предаде Би Би Си, цитирана от БНР.

Изгряващата звезда на Демократическата партия от щата Калифорния, която отрече твърденията, заяви, че се оттегля с „разбито сърце“. „Смятам, че това е най-доброто нещо за моя избирателен район, моята общност и нашата страна“, написа тя в туитър.

Оставката идва дни, след като Комисията по етика на Камарата на представителите започна разследване срещу нея. То стартира след публикация в консервативния блог RedState, че г-жа Хил имала връзка с един от помощниците си – мъж.

Същият блог отделно публикува твърдения, че г-жа Хил, която е бисексуална, била част от любовен триъгълник със своя съпруг и жена от нейния екип. И публикува голи снимки на политичката.

Тя поиска полицията да разследва как тези снимки са били публикувани онлайн.

32-годишната Хил отрече да имала афера със своя помощник, което би било нарушение на правилата в Камарата на представителите – долната камара на американския Конгрес.

 

Часове преди да бъде обявено разследването срещу нея миналата седмица, тя изпрати писмо до привържениците си, в което признава, че е имала връзка с жена от предизборния ѝ щаб за изборите през 2018 г., като нарече таза афера „неуместна“.

 

Тази връзка не е обект на конгресното разследване, тъй като е била преди да бъде избрана в Камарата на представителите.