Любовницата на Путин го отнася заради кризата в Украйна

Политика
20:26 - 25 Януари 2022
16723
Любовницата на Путин го отнася заради кризата в Украйна

Една от най-използваните тактики на САЩ за икономически санкции е наказването на вътрешните кръгове на непослушните чужди лидери и техните семейства. В светлината на напрежението по оста Русия - Украйна американците подготвят удар срещу Владимир Путин и неговите приятели и семейство.

Обширно законодателно предложение на републиканския конгресмен от Индиана Джим Банкс, подкрепяно от близо 40 други републиканци в Камарата на представителите, предвижда куп санкции за всяка по-нататъшно руско нахлуване в Украйна - от отнемане на достъпа до СУИФТ до наказателни мерки за "Северен поток".

Американците вземат на прицел и мнозина от висшия ешелон в Русия като например прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, премиера Михаил Мишустин, олигарси от рода на Роман Абрамович и Алишер Усманов. В този кръг се оказват и членовете на семейството на разведения Владимир Путин и спряганата за негова интимна приятелка, бившата гимнастичка Алина Кабаева, която спечели олимпийско злато през 2004 г.

Алина Кабаева изчезна от публичното пространство след предполагаемото  раждане на близнаци от Путин

Руската гимнастичка и олимпийска златна медалистка се оттегли от обществения живот, когато през 2018 г. започнаха да се разпространяват слухове, че очаква близнаци от руския президент.

Едва наскоро Алина се появи на публично място за първи път от две години и половина, за да критикува съдиите от Олимпиадата в Токио. Бившата гимнастичка е била член на партията „Единна Русия“ на Путин и ръководител на Националната медийна група. Опозиционерите на Владимир Владимирович я наричат "тайната първа дама", но връзката между двамата никога не е била потвърдена. Според почитателите на кремълския Първи тя е изфабрикувана от политичeските врагове на "Единна Русия".