Людмила Филипова представи новия си роман "Контактът"

Култура
15:37 - 17 Януари 2020
5348
Людмила Филипова представи новия си роман "Контактът"

Дългоочакваната премиера на най-новата книга на известната  писателка Людмила Филипова „Контактът“ се състоя  в популярния клуб "Карусел". В първото официално представяне на романа се включиха някои от най-популярните и значими личности у нас в сферата на науката, театъра, музиката, киното, политиката, икономиката, авиацията и кулинарията. Водещ на събитието беше актьорът и тв водещ Александър Кадиев, който превърна премиерата в истински спектакъл.

„Людмила Филипова винаги експериментира, винаги ни провокира и изненадва – този път с нестандартния вид на книгата, която идва с две лица – романът „Контактът“ и научнопопулярната част „Отговорът“, каза управителят на издателство „Ентусиаст“ Виктория Бисерова. „Щастлива съм, че след излизането на „Смисълът“ работим по втори неин нов роман", допълни тя.

„Дойде време да откликна на въпросите на мои читатели, които от много години ме молят най-накрая да разкрия тайните на ДРУГИТЕ във вселената – кои са, какви са, къде са“, сподели авторът на „Контактът“ Людмила Филипова. Тя разкри пред гостите, че работата по новия ѝ роман е започнала преди 4 години и е пряко продължение на образованието ѝ по астрономия. „Опитах се да представя една много вълнуваща и различна среща. За мое щастие тя е научно достоверна. Използвам книгата като своеобразен мост към читателите, за да предам най-интересното, което аз лично съм намерила в научния свят.“

Четиринайсет специални личности влязоха в ролята на първите „земни посланици“ и отговориха на двата въпроса на вечерта: как си представяте ДРУГИТЕ в нашата вселена и какво първо бихте ги попитали. Своите оригинални интерпретации представиха актрисата Ана Пападопулу; певеца и водещ Богдан Томов; актьора Георги Стайков; актрисата и певица Деси Тенекеджиева; журналистката Ива Дойчинова; Марио Бакалов – единствения български пилот в Европа на най-големия пътнически самолет – Airbus A380; писателката Милена Фучеджиева; проф. Нешо Чипев от Института за Биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН; икономиста и политик Николай Василев; актрисата и певица Нона Йотова; д-р Петър Ефтимов – молекулярен биолог, ветеринарен лекар и активен популяризатор на науката; шеф-готвач Севда Димитрова, която приготви кулинарните шедьоври за събитието; певицата Теди Кацарова и проф. Христо Пимпирев.

Нона Йотова на представянето на романа

Според Ива Дойчинова ДРУГИТЕ са мъдра материя, която може да изглежда, както си поиска, проф. Христо Пимпирев шеговито отбеляза, че със сигурност не приличат на пингвини, Ани Пападопулу ги вижда като добре образовани същества, а Милена Фучеджиева би ги попитала дали знаят какво е любов и какво е душа.

Пловдив е следващият град, в който Людмила Филипова ще представи новия си роман. Събитието там ще се състои на 31 януари.