Люис Хамилтън най-бърз в първата тренировката в Абу Даби

Спорт
14:11 - 18 Ноември 2022
2227
Люис Хамилтън най-бърз в първата тренировката в Абу Даби

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави с най-добро време в първата свободна тренировка преди състезанието за Голямата награда на Абу Даби, последен кръг за сезон 2022.

Британецът, който кара за Мерцедес, завъртя най-бърза обиколка на пистата "Яс Марина" за 1:26.633 минути. Втори остана съотборникът и сънародник на Хамилтън Джордж Ръсел, който бе по-бавен само с 0.220 секунди.

Трето време в обедната сесия постигна пилотът на Ферари Шарл Льоклер. Състезателят от Монако изостана с 0.255 секунди от резултата на Хамилтън.

Четвъртата и петата позиция в тренировката останаха за пилотите на Ред Бул Серхио Перес (+0.334 секунди) и Лиъм Лоусън (+0.568 секунди). Австралиецът Лоусън, който зае мястото на осигурилия си предсрочно втора световна титла Макс Верстапен, бе един от петимата пилоти от Формула 2, които взеха участие в днешната тренировка.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел, който в неделя слага край на кариерата си, завърши шести в тренировката. Германецът, който кара за Астън Мартин, остана на 0.635 секунди от постижението на Хамилтън.

От 15:00 часа днес е втората свободна тренировка преди Гран при на Абу Даби.