Люк Бесон направи сериал по трилогията си "Твърде лично"

Новини
14:25 - 17 Април 2021
1790
Люк Бесон направи сериал по трилогията си "Твърде лично"

Има една реплика, за която всеки запален любител на екшън филми веднага може да каже от кой филм с Лиъм Нийсън е: “Ще те намеря и ще те убия!”

Актьорът толкова майсторски изиграва ролята на бивш шпионин, чиято дъщеря е отвлечена в “Твърде лично”, че недълго след това се появява и втора, и трета част на филма. Всички те са продуцирани от френската кинолегенда Люк Бесон, който през 2017 г. пуска и сериал със същото име.

Поредицата всъщност е предистория на “Твърде лично” с Лиъм Нийсън. Главната роля в нея е поверена на друг актьор с ирландски корени - Клайв Стандън, който влиза в ролята на по-млада версия на супершпионина Брайън Милс.

Сериалът разкрива какъв е бил той и през какво е трябвало да мине, за да стане част от ЦРУ.

Бившата зелена барета се впуска в безмилостно отмъщение, след като не успява да защити един от най-близките си хора. Милс е привлечен към група за бързо реагиране от агенти на ЦРУ и започва да усъвършенства своя смъртоносен набор от умения, докато се потапя в опасни мисии, които изпробват смелостта му и го тласкат към ръба. Така не след дълго от обикновен човек Брайън Милс се превръща в отмъстителна машина за убиване.

За актьора, който влиза в образа, това си е сериозно предизвикателство. Клайв Стандън се чувствал длъжен да продължи убедително историята на героя и да покаже, че има какво още зрителите да знаят за въздушния офицер на ЦРУ.

Актьорът е роден в британска военна база в Северна Ирландия на 22 юли 1981 г. С таланта си успява да си спечели място в 3-годишен курс по актьорство в престижната Лондонска академия за музика и драматично изкуство. Преди това се изявява като международен боксьор в стила муайтай, печели и златни медали по фехтовка.

Всъщност, още като тийнейджър започва да се занимава с каскади. 12-годишен е, когато получава първата си работа в професионален каскадьорски екип в Нотингам, където язди коне и се бие с мечове. На 15 г. е, когато става член и на Националния младежки театър, и Националния младежки музикален театър, покрай които участва в десетки събития.

Когато Стандън започва да се подготвя за ролята на суперагента от “Твърде лично”, той може да си представи какво изпитва героят му, когато най-важните му хора са заплашени. “За мен това е напълно разбираемо - имам три деца и съпруга”, казва актьорът.