Лют скандал между Петков и Цонев заради избора на шеф на НЗОК, Нинова не издържа: Излезте

Бойко Борисов се подсмихва встрани от скандала

Политика
10:15 - 30 Ноември 2023
5897
Лют скандал между Петков и Цонев заради избора на шеф на НЗОК, Нинова не издържа: Излезте

Истински скандал между съпредседателя на ПП Кирил Петков и депутата от ДПС Йордан Цонев се развихри в пленарната зала, докато от парламентарната трибуна течеше дебата за избор на подуправителя на НЗОК. Единствената кандидатура предизвика дебат в залата, но истинският въпрос бе за какво се скараха Петков, Цонев и включилият се по-късно Делян Пеевски.

Напрежението между тях бе видимо, а камерите показаха ръкомахащия Цонев и беснеещия Пеевски. Кирил Петков също ръкомахаше оживено, явно опитвайки се да ги убеди в нещо. През това време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се подсмихва встрани от скандала. Усмивки имаше и в редиците на БСП.

Соцлидерката Корнелия Нинова не издържа и реши да обърне внимание на случващото се и от трибуната. "Целият български народ видя какво се случва тук на първия ред. Това е естественият изход от ситуацията, в която ни вкара сглобката, това напрежение очевидно ще ескалира", обяви тя, визирайки скандала между тримата.

"Събрахте се да разпределяте порции във властта. Размениха се такива думи, добре, че не ви чу българският народ - такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че това не може да продължава като управление на държавата", атакува тя ДПС и ПП.

"Излезте навън и се разберете като мъже. Не викай на мен, г-н Пеевски, двамата си викайте. Основната вина да стигнем до тази ситуация се казва Борисов, който сега си седи. Спрете да превръщате парламента в място, където се правят сделки, разпределят се пари и порции, извиват се ръце, прави се рекет между депутати. Излезте и се разберете като мъже. Борисов знае как - ето, тръгна навън. Спрете да употребявате властта само за пари и интереси", настоя тя и поиска 15 мин почивка, за да може Петков и Пеевски да се разберат.