Лютите чушки стигнаха 10 лева за килограм!

В родните магазини цените на зеленчуците отново скочиха неимоверно много, на пазара е евтино, но ни лъжат

Новини
14:33 - 03 Юни 2019
4927
Лютите чушки стигнаха 10 лева за килограм!

В магазините си правят каквото искат. Но, пазарна икономика - ще отбележи някой мъдрец. Друг е въпросът дали всичко това е по джоба на българина.

Репортер на Lupa.bg се натъкна на интересен факт в магазин от голяма верига у нас. Лютите чушки удариха 10 лева за килограм. Или да сме по-точне - 9.99, ако така ще ви успокои малко.

Зелените чушки вървят по 6.49 лева, а червените - 7.99 за килограм.

Никой никого не кара да купува насила. А и винаги има алтернативни варианти - пазарите.

Том поне и стоката ще е по-читава, а наистина може човек да се натъкне на нещо сносно и като цена, и като качество.

На пазара лютите чушлета, известни повече като "рибки", варират от порядъка на 3.50 до 4.80 лева за килограм. Доста по-евтино от големите магазини, където уж трябва да е по-евтино, тъй като те изкупуват стоките от производителите на далеч по-ниски цени, а чистата печалба в последствие е огромна.

За червените и зелените чушки, които ги използваме най-вече за салати или за печене, цените също са по-ниски - те варират от 2.90 до 3.60.

Но тук се натъкваме на друг проблем - продавачите редят на първите редици хубавите плодове и зеленчуци, а отзад ни дават това, което сметнат за добре. И нямаш право да недоволстваш и мрънкаш. Ако искаш да имаш избор, тогава и цената е друга - 4.50 лева за кило розови домати, примерно. При положение, че без избор можеш да си ги купиш за 1.80, най-много за 2.80 лева.

Мила родна картинка, мила родна икономика. Пазарска. Ако искаш!