Лютви Местан: Не съм виновен!

Общество
09:23 - 08 Май 2019
2950
Лютви Местан: Не съм виновен!

Не съм виновен за тази катастрофа, за да имам притеснения, които да доведат до мисъл за укриване. Това заяви в студиото на Би Ти Ви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който участва в катастрофа със загинало 6-месечно бебе. Към момента Местан е обвиняем за причинител на инцидента.

Местан заяви, че при тежката катастрофа неговият автомобил е бил блъснат челно. Той показа и снимки, от които ставало ясно, че няма как да е ударил другата кола при завой. По думите му, колата е отскочила 4-5 метра назад и се е завъртяла, а другата кола дори не е имала спирачен път.

„Коленете ми бяха набити. Изпитвах жестока болка, спасили са ме еърбеците. Естествено, изпаднал съм в състояние на шок. Не знам колко време съм бил в шок. Отворих вратата, около мен имаше хора, отказах да говоря с тях“, разказа той. „Видях изпадналата жена, видях, че е жива“, добави той и увери, че веднага се е поинтересувал от състоянието на пострадалите.

Той категорично отхвърли твърденията, че е стоял в колата си не се е опитал да направи нищо. Местан разказа още, че докато е бил задържан в ареста, от чужбина са се прибрали съпругата и децата му. Те отишли в болницата да говорят с роднини на пострадалите и изразили съболезнования. Местан дори имал желание да присъства на погребението на 6-месечната Еджрин и изпратил специален „парламентьор“, който да изрази това негово намерение. „Получихме категоричен отказ“, посочи политикът и добави, че не би могъл да присъства на събитието против волята на родителите.