Made In BG: Водопади на "Олд Трафорд"! (ВИДЕО)

Стадионът на Манчестър Юнайтед не издържа на проливния дъжд

Спорт
12:15 - 13 Май 2024
3228
Made In BG: Водопади на "Олд Трафорд"! (ВИДЕО)

Явно не само у нас стадионите са в окаяно състояние. Колкото и критики да получават родните клубове, трябва да има и такива на Острова. Измъчените фенове на Манчестър Юнайтед, които понесоха доста огорчения през сезона заради слабите игри на любимия им отбор, трябваше да преглътнат още един срамен момент около вчерашното дерби с Арсенал.

Тимът на Ерик тен Хаг загуби за 14-и път в първенството през този сезон, но този път не играта на отбора стана обекта на насмешки в социалните мрежи.

Проблемът бе състоянието на емблематичния “Олд Трафорд”, чийто покрив за пореден път протече, а стадионът буквално се наводни. Много клипове от различни части на съоръжението показват как на места са се образували своеобразни водопади след проливния дъжд, който се изля в края на мача. Съблекалнята за гости също протече.

От клуба обясниха, че за два часа се е изляло по-голямо количество дъжд, отколкото през целия месец май на миналата година. Феновете обаче отново обърнаха поглед към дългогодишното управление на семейство Глейзър, което за пореден път е нанесло сериозни щети по репутацията на клуба.

Потопът съвпадна с посещението на лидера на Лейбъристката партия сър Кийр Стармър, който е и фен на Арсенал. Вчера той проведе срещи с кмета на Манчестър и новият съсобственик на "червените дяволи" сър Джим Рактлиф.

Една от основните теми на разговорите е била именно планът на британския милиардер за построяването на нов стадион, наречен условно от него “Уембли на Севера”.

Паралелно с тези си намрения Рактлиф обеща още при сделката с Глейзър 237 милиона паунда за модернизиране на настоящия стадион. Явно обаче тази инвестиция все още не е направена, или най-малкото не е била достатъчна за решаването на най-належащите проблеми.

С доза самоирония пък фенове на Юнайтед констатираха, че покривът на “Олд Трафорд” е в същото състояние като защитата на Тен Хаг.