Мадрид повика армията на помощ

Местните власти разпоредиха частична карантина в някои по-бедни райони, което предизвика протести през уикенда

Новини
20:30 - 21 Септември 2020
4464
Мадрид повика армията на помощ

Ръководителката на регионалното правителство на Мадрид - Исабел Диас Аюсо, поиска днес помощ от армията за борба със засиленото разпространение на коронавируса в испанската столица и около нея, предаде Ройтерс.

В Мадрид броят на жителите с положителни PCR-тестове за коронавирус са 187 045, според в. "Ел Паис", починалите са 8999. За Испания данните са съответно 640 040 заразени и 30 495 починали.

Местните власти в Мадрид разпоредиха частична карантина в някои по-бедни райони, което предизвика протести през уикенда.

"Имаме нужда от помощ от армията за дезинфекция и за да подсилим местната полиция и правоприлагане", каза Диас Аюсо на медиен брифинг, след като се срещна с испанския министър-председател Педро Санчес в опит да намали разпространението на вируса в най-тежко засегнатата от заразата област на Испания.

Тя също така поиска в Мадрид отново да бъдат изградени импровизирани болници, каквато имаше на ледената пързалка в столицата. Преди около три месеца те бяха премахнати, когато Испания излезе от строгата карантина след намаляване на заразяванията.

В разгара на първата вълна на епидемията през март-април в Испания бяха разположени хиляди войници, за да помагат в усилията за борба с вируса.