Мадрид се тресе от страх и пари, а над 50 милиона евро чакат Тотнъм и Ливърпул

Две нощувки с тризвезден хотел - 1300 паунда, самолетните превозвачи извиват ръцете на феновете, които плащат по 6000 паунда на черно за билет за мача

Спорт
10:54 - 01 Юни 2019
2602
Мадрид се тресе от страх и пари, а над 50 милиона евро чакат Тотнъм и Ливърпул

Тотнъм и Ливърпул излизат тази вечер в исторически финал в Шампионската лига. Арена на събитието ще е стадион "Уанда Метрополитано" в испанската столица Мадрид.

Двата тима са част от голямата английска четворка, която този сезон достигна до финалните сблъсъци в двата турнира - Шампионска лига и Лига Европа, където вече Челси спечели срещу Арсенал с 4:1 в Баку.

Двата клуба ще получат над 50 милиона евро от УЕФА от наградни фондове. В тази сума не влизат приходите от телевизионни права, рекламодатели и т.н.
Мърсисайдци имат по-големи приходи от лондончани, защото записаха повече победи в груповата фаза на турнира.

За този финал, както и за много други преди това, изкуствено завишените бяха цените на всичко.

Самолетните билети от Острова до Мадрид стигат до 1300 паунда.

Кметът на Ливърпул обвини английска нискотарифна авиокомпания в "изнудване" и определи ситуацията като "срамна".

67-годишен привърженик на Тотнъм се похвали, че ще пътува от Каляри до Мадрид, което ще му струва около 100 паунда. Резервирал е транспорт веднага след реванша с Аякс. Но има един проблем – не знае как ще се връща в Англия.

Две нощувки в хотел от три звезди стигат 1300 паунда. Обикновено са по 150.

Има и барове, които няма да работят, защото се страхуват от английските хулигани. Преди няколко дни вестник "Марка" излезе със заглавие: "Страх", което е достатъчно красноречиво.

Другият голям проблем е намирането на билет за мача. Хиляди англичани пристигнаха в испанската столица с надеждата да се сдобият с входния талон. Черната борса се вихри здраво, тъй като един билет достигна 6000 паунда!

Пари и страх - така може да се окачестви финала в Мадрид. По-важното е двата отбора да зарадват феновете на футбола, колкото и клиширано да е това.

А самият финал ще отбележи и още нещо - на 1 юни в сила влизат новите правила във футбола.