Маестро Максим Ешкенази повежда на пътешествие с музиката на Вивалди

Меломаните може да се насладят на концерта-спектакъл в Парк-театър "Борисова градина" на 14 август и на 18 септември

Култура
17:07 - 12 Август 2022
3374
Маестро Максим Ешкенази повежда на пътешествие с музиката на Вивалди

Концертът-спектакъл "Вивалди завинаги" разказва важни моменти от живота и творчеството на един от най-великите композитори. Симфоничният спектакъл ще бъде представен на 14 август от 21 часа и на 18 септември от 20 часа в парк-театър "Борисова градина".

Организаторите на събитието споделят, че "Вивалди завинаги" няма да бъде само за слушане, защото съчетава вълнуващ кино разказ, който ще визуализира епохата и житейския път, през който преминава един от най-значимите барокови композитори в цяла Европа и симфоничните интерпретации на неговото изключително по обем и художествено влияние творчество. През разказа за личната история на гения ще се търси тайната за безсмъртието на неговите музикални творби.

Спектакълът обхваща младежките години в родната Венеция, периода "Оспедале дела Пиета", последните години от живота на Вивалди и най-популярното му произведение "Четирите годишни времена“. Сценарият и режисурата са на Борис Радев.

През музикалното пътешествие ще ни поведе един от най-талантливите диригенти Максим Ешкенази, който ще дирижира Симфониета - Враца.

Солисти са цигуларите Зорница Иларионова и Борис Соколов, фагот - Христо Захариев, флейта - Христо Павлов, обой - Йоан Кьосев, тромпет - Георги Стойков и Доналд Крийч. На сцената излизат също сопраните Мария Божилова и Таня Радева-Лазарова, както и танцьорите Стефан Вучов и Елизабет Якимова.