Магданозът прави сърцето като ново

Здраве
10:16 - 07 Август 2020 (обновена)
9793
Магданозът прави сърцето като ново

Монахиня Хилдегард от Германия е една от най-големите народни лечителки. Нейната рецепта за сърце оцелява вече 9 века поради голямата й ефективност. Този народен способ се използва за подобряване на кръвообращението, премахване на безсънието и умората, стреса, предотвратяване на сърдечна невралгия, както и на инфаркт. Рецептата прави сърцето като ново, което е най-голямата й заслуга. В какво се състои тя?! Съдържа само съставки, полезни за здравето като цяло. Те са природни и затова съчетанието им няма никакви странични ефекти.

Съставки: Пресен магданоз (10 стъбла, но без корени), бяло или червено вино (1 л), мед (300 г) и ябълков оцет (2 суп. лъжици).

Магданозът се нарязва и се накисва във виното. После се вари за 5 минути. Сваля се  от огъня и се добавят медът и ябълковият оцет. Накрая всичко пак се вари за 5 минути. След това течността се прецежда. Тя се налива в стъклена бутилка и остава за съхранение в хладилника.

Лечението е  с дневна доза от 1 супeна лъжица. Препоръчително е да се приема вечер, тъй като все пак съдържа алкохол. Процедурата продължава месец, след което сърдечните проблеми изчезват напълно. Повторението е възможно чак след 3 месеца.

С тази рецепта за сърце света Хилдегард фон Бинген е спасила живота на мнозина. През 12 век тя се е превърнала в народна лечителка номер едно на Стария континент. След смъртта й рецептата започва да се препредава от човек на човек, тъй като ефектът от нея е много голям. Така се съхранява и до днес.
Днес предимно възрастни жени по селата знаят тази рецепта за сърце и я прилагат. Важно е да се знае, че тя  ще ви помогне цялостно за здравето. Ще заздрави кръвоносните съдове и ще ви освободи от напрежението в гърдите.