Магистрала "Тракия" готова до седмица

Премиерът инспектира ремонтните дейности

Актуални новини
10:45 - 27 Март 2021
2267
Магистрала "Тракия" готова до седмица

Премиерът Бойко Борисов обяви днес, че до седмица ремонтираното трасе край Чирпан ще е готово и магистрала "Тракия" ще е напълно отворена още за пролетния сезон. 

"До 3-4 дни ще бъде сложен износващият слой, както и мантинели. Скоро българите ще могат свободно да си пътуват", увери той.

Борисов е на инспекция заедно със зам.-регионалния министър Николай Нанков. Те проверяват строящ се път, разкриват кадри във фейсбук профила на министър-председателя. Става въпрос за ремонтираната отсечка на магистрала "Тракия", наложи се тя да бъде обновена от основи заради некачествено строителство по времето на Тройната коалиция.

Тук има лавина от багери, трактори, каза премиерът. "Много работа се отхвърли, копаха чак до долу и всичко се направи наново, за да има гаранции, че е качествено. Мантинелите също са нови, всичко е ново", каза Борисов.     

"Ето я нашата армия от валяци, багери, камиони. Няма събота, няма неделя", коментира премиерът и отиде при работниците да разговаря.                                                          

Борисов разговаря с млад работник, който каза, че харесва работата си, защото му доставя удоволствие да прави нещо, което остава след него. Друг работник смята, че тази отсечка на магистралата ще е най-хубавата за каране.