Май се разбраха: ПП и ДБ подкрепят Борис Бонев за кмет?

Шефът на "Спаси София" говори на хепънинга на коалицията, негово видео стои на страницата на "Промяната"

Ексклузивно
14:20 - 20 Февруари 2023
4905
Май се разбраха: ПП и ДБ подкрепят Борис Бонев за кмет?

Борис Бонев най-вероятно ще получи подкрепата на новата коалиция между ПП и ДБ, разбра Lupa.bg.

Шефът на „Спаси София” сам поиска преговори и рамо от прогресивните сили през януари, а сега изглежда, че най-после са си стиснали ръцете около битката за приоритетите на града.

Като доказателство, че най-после Бонев се е разбрал с десните, които му обърнаха гръб на миналите местни избори, видео на младия урбанист се появи на страницата на „Продължаваме промяната”, което досега не се е случвало. В клипчето от Виена, където Бонев черпи идеи и за София, той призова да направим града си хубаво място за живеене и да спрем с ремонт на ремонтите.

Бонев държа реч и на хепънинга на ПП-ДБ снощи, рамо до рамо с Кирил Петков и Асен Василев.

Амбициозният общинар е изключително удобна и подходяща кандидатура, тъй като вече от години има утвърдено име като експерт, който се раздава за добрата визия на София и вече е направил твърде много за града.

За него не е нужна нито реклама, нито представяне, той си е готов за кмет, коментираха политици извън лагера на дясноцентристката коалиция. В бонус - Бонев е човекът-алтернатива на Фандъкова, който през годините изтъкваше нейни грешки и недомислици в управлението на града.   

На предишните местни избори, Бонев така и не успя да се класира за кмет на София в битката срещу Йорданка Фандъкова, когато се яви като независим кандидат. Тогава той не скри разочарованието си от ДБ, които не му дадоха подкрепата си и не го припознаха като техен фаворит. Вместо това, десните издигнаха Борислав Игнатов, който претърпя пълен провал, след брутален компромат в медиите.