Майк Браун похвали Везенков: Ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци

Игра на изключително ниво, заяви треньорът на Кингс

Спорт
12:08 - 29 Ноември 2023
2879
Майк Браун похвали Везенков: Ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци

Сакраменто Кингс направи феноменален обрат и победи у дома Голдън Стейт Уориърс със 124:123 по-рано тази сутрин в среща от In-Season турнира в НБА. С основна заслуга за големия успех на „кралете“ бе българската звезда Александър Везенков, който се включи от пейката и се отличи с 8 точки, 3 борби, 2 чадъра и една асистенция.

Крилото влезе за първи път на игрището 3:29 минути преди края на третата четвърт при резултат 80:95 за Голдън Стейт.

След края на мача старши треньорът на Сакраменто напълно заслужено похвали Кион Елис и Александър Везенков, които на практика обърнаха развоя на двубоя.

„Ние винаги говорим за това, че трябва да бъдем готови във всеки момент. Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с важни изяви. Единият е Кион Елис, който наниза много важна тройка за нас, когато изпитвахме трудности в нападение, а освен това принуди Стеф Къри да работи здраво за точките си. Той е стрелял 8/20 от игра, като тук говорим за бъдещ член на “Залата на славата”. Кион го пазеше няколко минути и се справи добре.

Вторият, естествено, е Саша. Той беше извън ротацията за кратко, но днес влезе от пейката и вкара две ключови тройки. Също толкова важно е, че имаше три борби и два чадъра, като имаше решителен принос в защита. Когато той е на терена, просто трябва да го пазиш, защото ако го оставиш да е сам, ще те накара да си платиш. Тези две момчета бяха на изключително високо ниво днес”, заяви Браун на пресконференцията след двубоя.

„При Саша това е част от процеса. Говорих си с него за това, че имах честта и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година в НБА. Той беше страхотен в Европа, но когато дойде тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, но нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката. Имаше някои мачове, в които той не играеше заради треньорски решения.

Ману не се дореди до титулярно място в Сан Антонио за поне една година. Това е процес, при който треньорският щаб трябва да намери най-точния начин да разчита на някого, за да помага на отбора. Казах на Саша: „Ей, ти знаеш как да играеш, имаш страхотно чувство към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си взел лоша стрелба. Ти ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци и трябва да стреляш. Ако играеш - супер, ако не - трябва да бъдеш готов и съм сигурен, че ще дадеш най-доброто от себе си”, добави Майк Браун.