Майк Тайсън продава трева за $500 000 на месец (снимки)

Ето я канабисовата империя на боксьора - с антуража му изпушвали 10 тона от опиата

Бокс
18:27 - 14 Август 2019
28406
Майк Тайсън продава трева за $500 000 на месец (снимки)

Легендарният боксьор Майк Тайсън се изфука със своята канабисова империя. Бившият световен шампион в тежка категория разкри, че всеки месец от своето ранчо (на обща площ от 1700 декара) в Калифорния продава канабис за половин милион долара. Знае се, че повечето американски щати тази лека дрога е легализирана, а самият Тайсън призовава тя да се декриминализира и в спорта.

Оказва се, че самият Тайсън си пафка като за световно. Железния Майк и хората от антуража му изпушвали канабис на стойност 40 000 долара всеки месец. Това призна самият боксьор, който през 2017 г. построи специалното ранчо с плантации от опиата. По думите му това прави около десетина тона трева.

Той планира да развие Ранчо Тайсън с хотел и игрище за голф, сцена за концерти както и други забавления. В момента вече се провеждат различни музикални фестивали, гарнирани с много трева.

Освен това ще се водят специални курсове по култивиране за канабис, с които боксьорът иска да обучи бъдещите фермери. „Замислих се колко добро мога да направя като помагам на тези хора с канабиса. Дойде ми отвътре”, казва шампионът за новия си бизнес.

В миналото Тайсън злоупотребяваше с далеч по тежки наркотици, а сега твърди, че канабисът му е помогнал да превъзмогне някогашния си порок. „Промени му живота. Той е чудесен човек”, твърди партньорът му в това бизнес начинание Роб Хикман.

Главната идея на Тайсън била да се образоват хората в лечебните свойства на канабиса. Посетителите ще могат да пушат навсякъде, освен на местата, където ще се продава ликьор.