Майкъл Джексън оживява в София и Варна

Италианският диригент и композитор Роберто Молинели отдава почит на Краля на попа с иновативен симфоничен проект

Култура
17:31 - 05 Октомври 2023
2851
Майкъл Джексън оживява в София и Варна

Италианска продукция „Thriller – историята и легендата за Майкъл Джeксън“ гостува в София – на 17 ноември в зала 1 на НДК, и във Варна – на 15 ноември, съобщиха от „Монте мюзик“.

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели, световноизвестен с реализацията на проекти във всички музикални жанрове, отдава почит на Майкъл Джексън с иновативен симфоничен проект. Шоуто, създадено през 2022 г., е посветено на  40 години от излизането на Thriller - най-продаваният албум на всички времена. За него Молинели създава  аранжименти на най-големите хитове на Джако в симфоничен вариант със солисти.

В главните роли са италианските певци Клариса Вичи и Матиа Шаша, маестро Молинели ще дирижира оркестъра на Държавната опера – Варна.

„На публиката ще бъде представена завладяващата музикална история на певеца, който прави революция във формата и съдържанието на музиката с микс от глас и танц, каквито светът не е виждал и чувал. Разказът започва от самото началото на кариерата на Майкъл Джексън и стига до върховете й  – от "Blame it on the Boogie", през "Thriller", "Billie Jean", "Beat it", "I just can't stop loving you", "Man in the Mirror", "We are the world" до "You are not alone" и "Еarth song“, разказват от „Монте мюзик“.

По думите им през лятото спектакълът „Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън“ е предизвикал фурор при представянето си на 10 от най-големите фестивални сцени в Италия.