Майката и приятелката на Неделев пристигат в Тбилиси

Спорт
19:27 - 12 Юни 2022
4656
Майката и приятелката на Неделев пристигат в Тбилиси

Майката на Тодор Неделев - Елена, и приятелката на национала Анита ще пристигнат в Тбилиси във вторник, за да бъдат до него до излизането му от болницата. БФС организира всичко по пътуването и престоя на двете дами, за да може звездата на “Ботев” (Пловдив) да има и морална подкрепа в тежкия момент.

Неделев пострада жестоко по време на катастрофата на двата автобуса с национали в петък при пристигането им в грузинската столица. Заради катастрофирал автомобил в началото на тунел първият, в който е бил Неделев, удря рязко спирачки и вторият се врязва в него.

Тошко е бил на последната седалка заедно с Кирил  Десподов. Вероятно се е навел към съотборника си,
което не е довело до още по-тежка контузия. Целият е бил в кръв, като си спомнил единствено трите си имена.

Съперникът от предния мач от Лигата на нациите - Гибралтар, срещу който играхме предния ден, не
му бил познат.

В събота сутринта Неделев бе опериран от известния неврохирург професор Шота Ингороква, който работи в една от най-добрите световни клиники в Инсбрук.

Интервенцията продължи около 2 часа, като за късмет не е
имало никакви поражения по мозъка, показал скенерът.
Всеки ден при Неделев е лекарят на националите д-р Бисер Бочев, който отчаяно се борил с него да няма телевизор в стаята, за да гледа мача с Грузия. По принцип в състоянието му всички електронни устройства са забранени.

В неделя Неделев бе преместен от интензивното отделение в неврохирургията “Става дума за сериозна операция и в момента не трябва да прибързваме със сроковете. Най-важното е Тодор да бъде спокоен и да бъде оставен да се възстанови възможно най-качествено”, заяви проф.
Ингороква.

Д-р Бочев, който работи в клиника “Евровита” в “Царско село”, вече е договорил със свой приятел медицински самолет за Неделев, когато му бъде разрешено да пътува. Машината лети на ниска височина, има пълно оборудване и дори линейка в товарния отсек. Всичко обаче зависи от решението на професор Ингороква дали футболистът може да се качи на аероплан.