Майката на Георги Семерджиев: Употребил е наркотици след катастрофата

Не е влизал със стълба в апартамента си, защото е на първия етаж, обясни Марина Семерджиева

Общество
13:45 - 25 Ноември 2022
2215
Майката на Георги Семерджиев: Употребил е наркотици след катастрофата

Близо 5 месеца след фаталната катастрофа на булевард „Черни връх“ - проговори майката на обвиняемия Георги Семерджиев, съобщава Би Ти Ви. Мариана Семерджиева коментира полицейския чадър, Симона Радева, наркотиците и за катастрофата.

„В 1 часа ми се звънна на вратата и полицай каза, че е катастрофирал. Ние тръгнахме със съпруга ми и с брат му към местопроизшествието. Тръгнахме да го търсим по храстите, по градинките, във въпросната автомивка, която беше наел. Така и не го намерихме.

До последно и ние се притеснявахме дали е жив. До дома му отидохме вечерта. Отстрани викахме, но нямаше реакции“, казва Мариана.

Тя разказва, че часове преди фаталната катастрофа семейството е било заедно на вечеря и Георги не бил дрогиран. Прокуратурата е на противоположното мнение и посочва, че деянието е извършено след употреба на метамфетамин.

„Аз съм сигурна, че той в момента на инцидента не е бил под въздействие на наркотици.  Според мен след като се е прибрал вкъщи е употребил, така мисля“, казва майката на Смерджиев.

Според държавното обвинение във фаталната вечер Георги Семерджиев е шофирал с фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. Според майка му джипът е на лизинг, номерата и книжката – истински.  

„Това му е първото ПТП. Единствените глоби, които знам, че има са за без колан, за превишена скорост“, казва Марина Семерджиева. 

„Моят син не е убиец… такова нещо не би направил умишлено. Много ни е мъчно на нас. Просто съжаляваме“, споделя жената.

Попитана дали е видяла стълбата, чрез която е влязъл в апартамента си, тя отговори: "Никаква стълба нямаше. Той живее на първия етаж, ние минахме отзад в градинката, викахме... не се реагира“, разказва майката.

От катастрофата до днес, Мариана казва, че рядко говори със сина си за случилото се.

Срещу Георги Семерджиев са повдигнати 5 обвинения. Делото ще се гледа на 29 ноември.