Майката на изоставения Мехмед няма пари да отгледа сина си

Бащата Григор твърди, че не знаел, че жена му иска да захвърли бебето

Новини
14:46 - 25 Април 2019
1586
Майката на изоставения Мехмед няма пари да отгледа сина си

Захвърленото на паркинг 4-месечно момченце най-вероятно ще бъде отгледано от приемно семейство, тъй като родителите му нямат пари да се грижат за него. След като беше издирена и арестувана, 26-годишната майка Галя обясни, че няма средства да се грижи за сина си и тъкмо затова го е изоставила. Бащата на бебето - 28-годишният Григор, бе открит и задържан в сряда в Кричим.

Галя е просела около Централна гара в града и понеже районът й бил познат, решила да остави детето там. Това съобшиха на брифинг районният пркурор на Пловдив Чавдар Грошев и шефът на полицията Атанас Илков.

Малкият Мехмед бе изоставен направо на земята, между две коли, с шишенце мляко до него. На полицаите обяснила, че отива до приятелка да вземе пари за пътни до родното и село Обручище, Старазагорско. Тъкмо там Галя е била открита от полицията.

Преди да потегли, Галя се върнала на паркинга, където зарязала детето си, но като видяла, че има много униформени, се скрила.

Таткото на Мехмед – Григор е бил открит при  роднини. Той твърдял, че не е виждал нито Галя, нито сина си от няколко дни. Кълнял се, че иска да се грижи за него и дори не знаел за намеренията на майката.

Детето е било разпознато по снимката му от мъж, който познава Григор и Галя. Човекът съобщил в четвърто районно управление в Пловдив, че родителите на Мехмед са от пловдивската Аджисан махала.

"Мехмед ще бъде настанен в приемно семейство, тъй като Галя няма капацитет да се грижи за него. Това е потвърдила и собствената й майка в село Обручище, където тя отглежда по-голямото й дете - на 5-6 години", коментираха социалните в Пловдив. Срещу Галя е образувано досъдебно производство. Грозят я до 3 години лишаване от свобода.

Прокуратурата образува досъдебно производство, а родителите на бебето са заплашени от затвор до 3 години.