Майката на Корнелия - царицата на купона в Мизия

Освен че е активистка на пенсионерския клуб, баба Маргарита е член и на ръководената от щерка ѝ партия и редовно присъства и на всички партийни събрания

Шоу
17:30 - 04 Април 2024
7840
Майката на Корнелия - царицата на купона в Мизия

Майката на Корнелия Нинова е по-голям шеф от напористата си щерка. Маргарита Минкова е сред ръководителите на един от най-големите пенсионерски клубове в родната й Мизия, който носи интересното име „Северно сияние“. Хората от третата възраст вдигат купон след купон , а баба Марги е винаги първа на хорото и душа на компанията.

Възрастните хора, членуващи в него, са над 30, предимно жени. Те си организирали различни активности всяка седмица. За големите празници правели специални тържества и ритуали, а за рождените дни и личните поводи на всеки от членовете банкетите били дори още по-пищни. Разполагали със своя зала в града, която, макар и неотоплена, била добре подържана и украсена. Често си канели дисководещи и опъвали софри по масите там.

Снимки в социалните мрежи показват, че дори приближаваща 80, майката на Корнелия Нинова продължава да се забавлява като на младини и винаги е в центъра на забавата. Заедно с приятелките ѝ танцуват блусове и хора на всяко събиране. Обичат да се черпят с шоколадови лакомства, вино, а за по-специални поводи – и уиски.



На масите им задължително за всеки повод има домашно приготвени деликатеси, както и майсторски тестени изкушения и питки. През по-топлите месеци от годината дамите от „Северно сияние“ си организирали и различни екскурзии до големи забележителности в страната. Маргарита задължително се записвала за тях. Освен че е активистка на пенсионерския клуб, тя е член и на ръководената от щерка ѝ партия и редовно присъства и на всички партийни събрания на местната структура на БСП. На гости на дъщеря си в София тя ходела само за манифестацията на „червените“ по случай 1 май, а иначе разчитала Нинова да я навестява в родния край.



За майката на Корнелия Нинова се знае, че е била лаборантка по професия и отдавна е вдовица. Бащата на шефката на „Позитано“ 20 – Петър, се споминал преди доста години. Самата Нинова е признавала, че с майка ѝ са с трудни характери. Пенсионерката все още живее в къщата си в Мизия, в която е отгледала своята дъщеря. Прибирайки се в родния край обаче, Корнелия често оставала в дома на своята свекърва заедно със съпруга си Митко.



Родният дом на червената лидерка се нуждае от ремонт отдавна. Мазилката бе избледняла от дъждовете и фаталните наводнения в околността. Улуците са загнили и ръждясали, а телената ограда, която обгражда постройката, е полупаднала. Комшии на майката на Корнелия не са сигурни дали леля Маргарита сама отказвала да прави ремонт, или чакала дъщеря ѝ да поеме инициативата. За сметка на това къщата на свекърва ѝ, която се намира само на няколко метра, пък била прясно ремонтирана, пише "Ретро".