Майката на Митко от Цалапица: Прокуратурата се подиграва с нас, искаме справедливи присъди

Ние от година и два месеца настояваме, че близнаците не са само укриватели, а и участници, твърди жената

Новини
12:30 - 10 Септември 2024
1769
Майката на Митко от Цалапица: Прокуратурата се подиграва с нас, искаме справедливи присъди

Пред Съдебната палата в Пловдив за пореден път се събраха близки и роднини на убития Димитър Малинов от Цалапица.

“Ние от година и два месеца настояваме, че близнаците не са само укриватели, а и участници в убийството на Димитър. Те участват в неговото извозване и товарене. Има достатъчно доказателства. Окръжна прокуратура-Пловдив се подиграва с нас като ги води укриватели. Искаме справедливи осъдителни присъди”, каза майката на Митко – Атанаска Бакалова.

По делото вече бяха изслушани всички свидетели и бяха приети всички експертизи на вещите лица. На днешното заседание се очаква от Окръжния съд в Пловдив да бъде предоставен запис на разговор между обвиняемия за убийството Рангел Бизюрев и един от близнаците, който да бъде приобщен към производството срещу двамата.

Делото срещу близнаците от Цалапица, обвинени, че са съпричастни в убийството на 24-годишния Димитър Малинов, навлезе в заключителната си фаза. Съдът в Пловдив отложи делото заради липсата на запис на телефонен разговор.

Всички свидетели и вещи лица в производството бяха разпитани. Адвокатът на братята поиска запис на телефонен разговор, като важно доказателство, между основния заподозрян Рангел Бизюрев и един от братята. Според защитата от него става ясно, че Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати.