Майката на музиканта Кирил Македонски моли за помощ да плати дълговете му

Да се помолим прекрасната му душа да намери светлината, споделят близките на тромпетиста

У нас
18:00 - 09 Януари 2023
8192
Майката на музиканта Кирил Македонски моли за помощ да плати дълговете му

Майката и близките на музиканта Кирил Македонски, който почина внезапно преди два месеца едва на 47 години, се обърнаха за финансова помощ към хората. Те публикуваха апел в социалните мрежи, като обясняват, че след внезапната загуба на талантливия тромпетист и саксофонист, не могат да изплатят дълговете му.

Ето и обръщението на семейството на Кирил Македонски:

"Скъпи приятели - приятели и на нашия син Кирил Македонски. След сполетялата ни беда, се обръщаме към всички вас с дълбока молба за вашата помощ. Нашето дете Кирил, бе достоен, добър и всеотдаен човек, човек и приятел, който помагаше, когато и колкото можеше на всеки. Всички, които го познаваха знаеха това. Той бе от тези силни и достойни хора, които рядко търсиха помощ.

Безкрайна ще бъде нашата благодарност към всички вас и всеки, който би могъл да помогне да се справим със задълженията, които останаха след неговата внезапна загуба. Вашата молитва е така ценна за нас. Бъдете благословени и Бог с всички нас! Да се помолим за прекрасната му душа да намери светлината.
От семейството

Банка ДСК
BG49STSA93000029523486
BIC: STSABGSF
Основание за плащане : дарение
Валерия Петрова Кърпарова - Македонска
(майка)"

Кирил Македонски е роден през 1975 г. Виртуоз на саксофона и тромпета, на младини свири в групите "Сленг", "Северозападняците" и други формации.

Преподавател в Консерваторията и Музикалното училище в столицата, дългогодишен солист на Софийската опера и балет, както и в холандски оркестър. Работил е и на други места по света - "от Англия до Япония", както самият той уточняваше с усмивка.

Започва с музиката от 4-годишен - на тромпет свири от 40 години, а на саксофон - от 25.