Майката на Навални към Путин: Дайте ми сина ми (ВИДЕО)

Политика
15:48 - 20 Февруари 2024
2109
Майката на Навални към Путин: Дайте ми сина ми (ВИДЕО)

Зад гърба ми се намира наказателна колония номер 3 "Полярен вълк", където на 16 февруари почина моят син Алексей Навални. Пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и даже не ми казват къде се намира. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи само от вас - нека да видя сина си най-накрая.

С тези думи 69-годишната майка на опозиционера Алексей Навални - Людмила Навалная се обърна към руския президент във видео обръщение, заснето пред затвора в сибирското село Харп. Записът бе публикуван в канала на 47-годишния Навални в You Tube.

"Настоявам тялото на Алексей да бъде незабавно предадено, за да го погреба човешки", казва Людмила Навалная.

Според официалната информация 47-годишният Алексей Навални е издъхнал в 14.17 часа (местно време) на 16 февруари на територията на ИК-3 "Полярен вълк" в Харп. Малко преди това по време на разходка той се е почувствал зле и е изгубил съзнание. От Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщиха, че медицинският персонал на затвора незабавно е пристигнал на място, бил е извикан и екип на Бърза помощ. Проведени са всички необходими реанимационни мероприятия, но въпреки това Навални е починал.

Директорът на основания от опозиционера Фонд за борба с корупцията - Иван Жданов, съобщи пък в канала си в Телеграм, че майката е подала и писмено обръщение до Путин. Освен това в град Салерхад е заведено дело за бездействието на Следствения комитет да предаде тялото на семейството.