Майката на педофила Мартин : Той не е убиец!

Изродът на няколко пъти се прибирал за храна, докато го издирвали

Новини
16:19 - 17 Август 2019
6487
Майката на педофила Мартин: Той не е убиец!

Майката на заподозрения за убийство на 7-годишното момиче в село Сотиря Мартин Трифонов не вярва, че синът й е убиец. Тя призна, че е помагала на беглеца, докато се е укривал от полицията. Той беше задържан 24 часа след престъплението и остава в сливенската болница, след като беше ранен при преследване с униформени.

Заподозреният ще остане в областната болница в Сливен поне пет дни, защото е със счупена кост и тежко артериално кървене, което е наложило спешна оперативна интервенция. Там 21-годишният мъж е под засилена полицейска охрана. Според полицията майка му е знаела какво е извършил, но го е укривала.

Пред bTV Стоянка Стоянова разказа, че във фаталния ден Мартин отишъл до магазина рано сутринта и се върнал чак следобед. От полицаите разбрала какво е направил синът й. Признава, че докато се укривал в гората, идвал вкъщи за храна. "Каза ми приготвяй ми багажа и ми остави ядене - нямаше време въобще да ми обясни какво се е случило. След това хукна. Идваше от гората да му давам ядене. Каза ми, че няма да се предаде, понеже искали да го вкарат в затвора", каза тя.

Днес изтича 24-часовата полицейска мярка на Трифонов и той ще бъде задържан за 72 часа. Окръжният прокурор на Сливен каза, че ще му бъдат повдигнати три обвинения - за убийство по особено жесток начин, за изнасилване и блудство. Наказанията са съответно 30 години затвор, доживотен и доживотен без право на замяна.